כולנו יודעים שנחירות יכולות להיות מטרד בעייתי לבני או בנות הזוג שלנו, אבל האמת היא שהן עלולות להיות הרבה יותר מזיקות. בפועל, נחירות יכולות להיות תסמין של בעיה משמעותית יותר, שעלולה להשפיע לרעה על איכות החיים ואף לסכן את הבריאות.
הנחירות נגרמות כתוצאה מחסימה חלקית של דרכי הנשימה, כאשר הרקמות הרכות באזור הגרון, ובפרט החך הרך, משנות צורה בזמן השינה ומפריעות לזרימת האוויר התקינה. כתוצאה מכך, המוח מקבל פחות חמצן, מה שמוביל לשינה מקוטעת ולא עמוקה. וזה לא רק פוגע ביכולת התפקוד והריכוז במהלך היום, אלא עלול גם להוביל למצבים מסכני חיים כמו דום נשימה בשינה (Sleep Apnea). זהו מצב שבו הנשימה נפסקת לכמה שניות, כמה פעמים בלילה, מה שעלול להוביל לעלייה בלחץ הדם וכן לסיכון מוגבר למחלות לב ולשבץ.
איך מטפלים בנחירות בצורה יעילה ובטוחה?
עד לא מזמן, האפשרויות לטיפול בנחירות היו מוגבלות למדי. לאורך השנים פותחו מגוון טיפולים כמו מכשירים שמרכיבים זמן השינה או ניתוחים פולשניים שמין הסתם כרוכים בסיכונים ובתופעות לוואי – וגם לא תמיד פותרים את הבעיה.
כיום, הודות לכמה פריצות דרך מדעיות, ניתן לטפל בנחירות בדרכים פשוטות ויעילות יותר. אחד הטיפולים החדשניים בזירה הזאת הוא NightLase, המבוסס על טכנולוגיית לייזר מתקדמת. הטיפול, שנמשך כ-15 דקות בלבד, מתבצע על ידי הפניית קרן לייזר עדינה לעבר החך הרך. האנרגיה של הלייזר גורמת לחימום מבוקר של הרקמות, מה שמוביל להצרה ולהתכווצות שלהן. כתוצאה מכך, דרכי הנשימה משתחררות והנחירות פוחתות משמעותית או נפסקות לחלוטין.
הטכנולוגיה פותחה על ידי חברת Fotona האירופאית, שחקנית מובילה בתחום הלייזר הרפואי. מאז כניסתה לשימוש לפני כחמש שנים, נערכו מחקרים רבים שהוכיחו את יעילותה. אחד המחקרים, שפורסם בכתב העת היוקרתי "Journal of Laser and Health", הראה שיפור של עד 30% במצב הנחירות לאחר טיפול אחד, ועד 90% לאחר סדרה של כמה טיפולים.
לבדיקת התאמה לטיפול בנחירות בטכנולוגיית NightLase החדשנית
הכנו שאלון קצר בחרו את קבוצת גילכם
טופס דיסקרטי סודי ומאובטח בטכנולוגיות סייבר מתקדמות
רשת סאן קליניק – חלוצה ישראלית בטיפול בנחירות
רשת סאן קליניק היא אחת מחברות הבריאות המובילות בישראל בתחום טיפולי הלייזר. הרשת מפעילה שבעה סניפים ברחבי הארץ ומעסיקה עשרות רופאים מומחים בעלי ניסיון מצטבר של 25 שנה בטיפולים מתקדמים לשיפור איכות החיים והבריאות.
ברשת סאן קליניק ניתן לעבור את טיפול NightLase בשישה סניפים ברחבי הארץ: תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, אשדוד וראשון לציון. צוות הרופאים ברשת עובר הכשרות שוטפות ומתמחה בטיפולי לייזר חדשניים, מה שמבטיח את הסטנדרטים הגבוהים ביותר של טיפול רפואי מהסוג הזה. מטופלים רבים ברשת סאן קליניק מדווחים על שיפור משמעותי באיכות השינה כבר לאחר הטיפול הראשון. הם חווים שינה טובה יותר, ריכוז מוגבר ביום ופחות עייפות כללית.
איך נראה הטיפול בנחירות בטכנולוגיית NightLase?
מה שהופך את הטיפול ב-NightLase לכל כך מהפכני הוא העובדה שהוא אינו דורש הרדמה או התערבות כירורגית כלשהי. מדובר בפרוצדורה פשוטה שאינה כרוכה בכאב, וניתן לחזור לשגרה מיד לאחריה ללא צורך בהתאוששות. זאת בניגוד לניתוחים שהיו נהוגים בעבר, אשר דרשו הרדמה מלאה, אשפוז וזמן החלמה ממושך. כמו כן, על פי המחקרים שנערכו עד כה, לא נצפו כל תופעות לוואי בריאותיות לטיפול.
לסיכום, חשוב לזכור שנחירות אינן רק מטרד, אלא עלולות כאמור להוות סימן לבעיות בריאותיות חמורות. עם זאת, הודות לפיתוחים טכנולוגיים מתקדמים כמו NightLase, ניתן היום להתמודד עם הבעיה בצורה יעילה, מהירה ובטוחה, בלי להתפשר על איכות החיים.
אז אם אתם או אדם שיקר לכם סובלים מנחירות, כדאי לפנות להערכה רפואית ולבחון את האפשרות לטיפול שיאפשר לכם ליהנות משנת לילה שקטה, רציפה ובריאה הרבה יותר.
לבדיקת התאמה לטיפול בנחירות בטכנולוגיית NightLase - השאירו פרטים
טופס דיסקרטי סודי ומאובטח בטכנולוגיות סייבר מתקדמות
מחקרים מדעיים:
-
Treatment of snoring using a non-invasive Er:YAG laser with SMOOTH mode (NightLase): a randomized controlled trial. Picavet, V.A., Dellian, M., Gehrking, E. et al. Eur Arch Otorhinolaryngol (2022) .
-
Outpatient Erbium:YAG (2940 nm) Laser Treatment for Snoring: A Prospective Study on 40 Patients. Fini Storchi I, Parker S, Bovis F, Benedicenti S, Amaroli A. Lasers Med Sci. 2018;33(2):399-406. doi:10.1007/s10103-018-2436-6 .
-
Minimally invasive erbium laser treatment for selected snorers. Frelich H, Scierski W, Markow M, Frelich J, Frelich H, Maciej M. Lasers. Med Sci. 2019;34(7):1413-1420. doi:10.1007/s10103-019-02731-6.
-
Use of Laser in Sleep Disorders: A Review on Low Laser Uvulopalatoplasty, Review Article. Kakkar M, Malik S, Gupta B, Vaid N, George, R, Singh S. Sleep Disorders 2021, https://doi.org/10.1155/2021/8821073.
-
Er:YAG laser for snoring: a systemic review and meta-analysis. Neruntarat C, Khuancharee K, Shoowit P. Lasers Med Sci 2020;35:1231–1238.
-
Treatment of snoring disorder with a non-ablative Er:YAG laser dual mode protocol. An interventional study. Monteiro L, Macedo A, Corte-Real L, Salazar F, Pacheco JJ. J Clin Exp Dent 2020;12:561–567 .
-
NightLase: minimally invasive laser-assisted uvulopalatoplasty. Shiffman HS, Lukac M. J Laser Health Acad 2018; 1:39–44 .
-
Evaluation of a non-ablative Er:YAG laser procedure to increase the oropharyngeal airway volume: a pilot study. Lee CYS, Lee CCY. Dent Oral Craniofac Res 2015;1:56–59.
-
Clinical Efficacy Evaluation of Er: YAG Laser Treatments for Obstructive Sleep Apnea Hypopnea Syndrome. Liu J, Yang J, Zhang M, Chen Y and Li Q. Biomed J Sci & Tech Res, DOI: 10.26717/BJSTR.2019.20.003447.