עד 70,000 ש"ח בשנה: אולי גם אתם זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי?

עד 70,000 ש"ח בשנה: אולי גם אתם זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי?

עשרות אלפי ישראלים מתמודדים עם בעיות רפואיות משמעותיות שמשפיעות על איכות החיים ועל יכולת התפקוד שלהם, אבל רבים מהם לא מודעים לזכויות שלהם או חוששים מהתהליך המורכב של הגשת תביעה לקצבת נכות בביטוח הלאומי. התוצאה של המצב הזה היא שאלפי אנשים פשוט מפסידים קצבה חודשית משמעותית שיכולה להגיע לסכום של עד 4,300 ש"ח בחודש ועד 54 אלף בשנה. ואם יש להם ילדים, הסכום הזה אף יכול לטפל להיקף של עד 70 אלף שקלים.

"הטעות הגדולה ביותר היא לוותר מראש או לנסות להתמודד עם התהליך הזה לבד", מסבירים במשרד עורכי הדין גונטמכר הילל-טבול, המתמחים בתביעות ביטוח לאומי. "אנחנו פוגשים מדי יום אנשים שסובלים שנים מבעיות רפואיות ולא ידעו שעם ליווי מקצועי נכון, הם יכולים להיות זכאים לסכומים משמעותיים מהביטוח הלאומי".

כל טעות קטנה עלולה להוביל לדחיית התביעה

חשוב להבין כי תהליך קבלת קצבת נכות הוא מורכב ודורש הבנה מעמיקה של הקריטריונים והדרישות. הביטוח הלאומי בוחן כל תביעה בקפדנות רבה והחלטותיו מבוססות על שילוב של פרמטרים רפואיים ותפקודיים מורכבים. "כל טעות קטנה בהגשת המסמכים, חוסר בתיעוד רפואי מתאים או הכנה לא מספקת להופעה בוועדה הרפואית – כל אחד מהגורמים האלו עלול להוביל לדחיית התביעה", מדגישים במשרד.

הקצבה, שיכולה להגיע כאמור עד 4,500 ש"ח בחודש, רלוונטית לגברים עד גיל 65 ולנשים עד גיל 62. ובניגוד לדעה הרווחת, גם מי שממשיכים לעבוד יכולים להיות זכאים – כל עוד ההכנסות שלהם לא עולות על 7,500 ש"ח בחודש. המשמעות היא שאדם יכול להמשיך לעבוד במשרה חלקית או בעבודה מותאמת ובמקביל לקבל קצבה שתשלים את הכנסתו.

מתחת לגיל הפרישה וסובלים מבעיות רפואיות? הכנו שאלון לבדיקת זכאות לקבלת קצבה מהביטוח הלאומי.

להתחלה יש להשיב:

טופס דיסקרטי סודי ומאובטח בטכנולוגיות סייבר מתקדמות

אילו בעיות רפואיות יכולות לזכות בקצבת נכות?

"אחת הטעויות הנפוצות בהקשר של קצבות ביטוח לאומי היא שאנשים נוטים להתעלם מבעיות רפואיות שנתפסות כ'קטנות'", מדגישים במשרד גונטמכר הילל-טבול.

לדוגמה, כאבי גב כרוניים, בעיות נשימה, סוכרת, דיכאון, בעיות שינה מתמשכות או אפילו בעיות שמיעה – כל אחת מהן יכולה להיות משמעותית בוועדה הרפואית. חשוב במיוחד להבין שהוועדה מסתכלת על התמונה המלאה של מצבו הרפואי של האדם ולא רק על בעיה כזאת או אחרת. לכן, לפעמים שקלול של כמה בעיות יכול לאפשר זכאות לקצבה.

איך מתחילים את התהליך?

השלב הראשון והקריטי בדרך לקצבת נכות הוא איסוף מקיף של כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. חשוב לתעד כל ביקור אצל רופאים מומחים, בדיקות וטיפולים. במקביל, יש לתעד את ההשפעה של הבעיות הרפואיות על חיי היומיום ועל יכולת התפקוד.

"ההופעה בפני הוועדה הרפואית היא שלב קריטי", מדגישים במשרד. "לא מספיק להגיע עם ערמת מסמכים. צריך לדעת איך להציג את המקרה, אילו נקודות להדגיש ואיך להסביר את ההשפעה של הבעיות הרפואיות על ההתנהלות השוטפת. ליווי מקצועי בשלב הזה יכול להיות ההבדל בין קבלת קצבה מלאה לבין דחיית התביעה".

בנוסף, נדגיש כי גם במקרה של דחיית התביעה הראשונית, עדיין חשוב לא לוותר. "ראינו מקרים רבים שבהם ערעור מקצועי ומנומק הוביל להצלחה", מציינים במשרד. "לפעמים נדרשות בדיקות נוספות או חוות דעת מומחה כדי לחזק את התביעה בערעור. המפתח הוא לא לוותר ולפעול עם הכוונה מקצועית נכונה".

"המסר החשוב ביותר שלנו הוא לבדוק את הזכאות שלכם גם אם יש ספק קטן – ולא לוותר על מה שמגיע לכם. כל חודש שעובר הוא כסף שאתם עלולים להפסיד. עם הכוונה נכונה, אפשר למקסם את הסיכויים לקבל את הקצבה שאתם זכאים לה על פי החוק".

מתחת לגיל הפרישה וסובלים מבעיות רפואיות? הכנו שאלון לבדיקת זכאות לקבלת קצבה מהביטוח הלאומי.

להתחלה יש להשיב:

טופס דיסקרטי סודי ומאובטח בטכנולוגיות סייבר מתקדמות

כל מה שחם במדיה!

רוצים גם כתבה אצלנו?! תשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם